Taşınabilir diskler içinde bireysel olarak en yaygın kullanımı olan ürünler USB ya da flash bellek dediğimiz aygıtlardır. Portatif ve pratik olmaları nedeniyle toplumsal hayatın içine çok fazla karışmışlardır. Ödevini hazırlayan öğrenciden tutun da şirket içindeki personele sunum yapacak yöneticilere kadar birçok kişi bu küçük cihazları tercih eder.
Hangi Durumlarda Veri Kurtarma İşlemi Yapılır?
Virüsler: Flash belleklerde veri kaybına neden olan durumların en yaygını virüs içerikli yazılımlardır. Virüse maruz kalan flash belleklerin bilgisayar tarafından okunmaması ya da var olan içeriğe ulaşılamaması gibi durumlar gözlenebilir. Bu durumda profesyonel yazılımlar ile virüslü flash bellekten veri kurtarma işlemi gerçekleştirilir.
Hasarlı Aygıtlar: Veri kurtarma işlemine başvurulan nedenlerden bir tanesi de cihazın kırılması veya şiddetli bir darbe alması sonucu fiziki yapısının bozulmasıdır. Bu duruma öncelikle aygıtın elektrikle temas eden aksamında bir problem olup olmadığı tespit edilir ve daha sonra hasarlı flash bellekten veri kurtarma yoluna gidilir.
Yanlışlıkla Silme: :En çok karşılaştığımız veri kaybı nedenlerinden biri de kullanıcının içeriği yanlışlıkla silmesidir. Uzmanlarımız bu konuda yirmi yıllık tecrübeleri ile mümkün olan en verimli şekilde silinen verileri kurtarma yollarını bulup uygularlar.
Günümüz cep telefonları da flash bellekler barındırdığından verileri kurtarılabilir. Bilinen Android işletim sistemine sahip telefonlarda ya da iPhone gibi IOS işletim sistemi kullanan telefonlarda flash bellek ya da nand flash bellek kullanılmaktadır. Yüksek başarı oranıyla kurtarımlar gerçekleştirilmektedir.
Çözüm için bizimle ile iletişime geçebilirsiniz.
Ya da bilgilerinizi kaydedin, biz sizi arayalım.