Bir veri depolama aygıtı olan SSD diskler, çalışma sistemi ve pozisyonu açısından hassas bir yapıya sahiptir. Tüm verilerin üzerine yazıldığı bu aygıt yazılımsal ya da fiziksel bir problemden dolayı arızalanabilir.
Verilere ulaşılamadığı durumlarda diske onu profesyonel açıdan tanıyan, çalışma sistemini ve mekaniğini bilen bir ekip müdahale etmelidir. Yanlış bir müdahale verilerin tamamen kaybolmasına ve geri dönüşünün olmamasına sebep olabilir.
Dosyakurtarma ekibi dünyanın lider firmaları ile eş zamanlı olarak yüksek teknolojiyi takip etmekte olup, veri kurtarmada Türkiye’nin lider firmasıdır.
Teknolojinin gelişimiyle birlikte bilgisayarlar ve bilgisayar donanımları da sürekli gelişmektedir. Sabit disklerde bu gelişmelerden nasibini almaktadırlar. Uzun zamandan beri masaüstü bilgisayarda harddiskler kapasite olarak devamlı gelişmekteydi. Firmaların TB (Terabayt) yarışı neticesinde sabit diskler’in kapasiteleri devamlı olarak arttı. Klasik sabit disklerin çalışma mantığının geliştirilmesine ihtiyaç vardı. Benzer şekilde sunucu diskleri olan Scsi disklerinde geliştirilmesi gerekliydi. Öyle bir şey geliştirilmeliydi ki ister masaüstü isterse sunucu platformu olsun 2 tarafta da kullanılabilmeli ve ayrıca performans olarak sabit diskleri geri bırakmalıydı. İşte tam bu noktada SSD (Solid State Disk)’ler hayatımıza girmiş oldular. Solid State Disk kısaca SSD’ler “katı durum diski” anlamına gelmektedir.
Geleneksel harddiskler de veriler, plakaların üzerindeki sektörlerde tutulurlar. Bu plakalar harddisk içerisindeki motorlar ile döndürülür ve okuma / yazma kafası tarafından okunurlar. SSD’ler de ise veriler NAND flash yongalar da saklanır. SSD’lerin içerisindeki bellek yongaları, tıpkı bilgisayarlarımızdaki RAM’ler gibi hızlı çalışırlar.
SSD veri kurtarma işlemi uzun bir süreçtir. Bu sebepten ötürü profesyonel bir ekiple çalışmanız gerekmektedir. Dosyakurtarma ekibi olarak SSD disk verilerinizi kurtarıyor, sorunlarınızı çözüyoruz. 22 seneden beri gelen deneyim sayesinde hem bizden ücretsiz danışmanlık alabilir, hem de SSD diskinizdeki verileri kurtabilirsiniz.
Sadece SSD alanında değil, harddisk veri kurtarma ve diğer pek çok alanda verilerinizi kurtarmak için 22 senedir emek gösteriyoruz.
SSD’lerde ortalama yazma-silme işlem boyutu ömrü yaklaşık 10.000 – 15.000 işlem civarında işte bu ömrü uzatmak için geliştirilen bir teknolojidir “Wear Levelling Algorithms”
Yazılacak veriler, ne kadar dolu olursa olsunlar diskteki bütün hücrelere dağıtılıyor. Böylece belli hücrelerin erken yıpranıp bozulmasının önüne geçilmiş oluyor. Bir SSD’nin ömrü bu teknik sayesinde büyük miktarda uzatılabiliyor. Yükü dağıtan bu sistem olmasa, yoğun kullanılan bir SSD’nin ömrü 6 ay kadar kısa olabilir. Bu sistemle ise diskin ömrü 5 ila 10 yıla kadar uzuyor. Bir dezavantajı var oda veri sabit disk geneline dağıtıldığı için performans düşüşü yaşanması.
Windows 7’den önceki işletim sistemlerinde SSD ve sabit diskler üzerindeki dosyayı sadece sanal olarak silebilirsiniz. Gerçekte ise üzerine başka bir veri yazılıncaya kadar o dosyanın veri blokları diskte sürekli kalır. Geleneksel sabit disklerde silinmiş gibi görünen blokların üzerine rahatlıkla tekrardan veri yazılabilirken, SSD’lerde tekrar veri yazılabilmesi için 4KB’lık hücre bloklarının mutlaka boş olması gerekir. TRIM desteği olmadan yeniden yazma işlemi için öncelikle hücre bloklarındaki veriler okunmalı, sonra silinmeli ve en sonunda ise boşalmış olan hücrelere veri depolanmalıdır. windows 7 ile beraber gelen TRIM komutu sayesinde diskteki dosyalar flaş yonga hücrelerinden tam anlamıyla silinir ve diskiniz bu işlemlerle uğraşarak zaman kaybetmez.
SSD disklerde olduğu gibi diğer tüm disk çeşitlerinde de Türkiye’nin en başarılı disk kurtarma firması olan Dosyakurtarma’nın tecrübeli ekibi her zaman sizinle.
Ya da bilgilerinizi kaydedin, biz sizi arayalım.